TRT 1’de yayınlanan Prof. Dr. Bengi Semerci’nin “Yaşam Sohbetleri” programına konuk olan son günlerin en gözde yıldızı Tolga Çevik’in yaptığı açıklamalardan birkaçı bir hayli dikkatimi çekti.
“Komedi Dükkanı” ile yakaladığı “maximum” şöhretle milyonların gönlünde taht kuran son yıldız olan Tolga Çevik, apolitik ve kayıp bir gençlik geçirdiğini o nedenle de siyasi fikrinin olmadığını, siyaseti de çok sıkıcı bulduğunu söyledi.
Bengi Semerci, “Şöhret ve paraya hemen ve kısa yoldan kavuşmak isteyen gençler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Çevik, şu yanıtı verdi:
“En sondaki fotoğrafa bakıp her şeyin kolay elde edildiğini sanmasınlar. Hayat benim için çok kolay olmadı. Bir ara küsmüştüm ama iyi olmak için iyi iş yapmak gerektiğini anladım.”
Tolga Çevik’in söylediği, “İyi olmak için iyi iş yapmak gerektiğini anladım” sözü aslında çok önemli... Tolga Çevik’i kendine örnek alan gençler bu sözü kesip, altını kalın kalemle çizip duvarına asmalı.
Tolga Çevik’in konservatuvar macerası da aynı şekilde önemli.
Türkiye’de konservatuvarı kazanamayınca Amerika’ya gidip, aynı eğitimi orada alan Çevik, bu konuda bakın neler söyledi:
“Mezun olurken bize ‘Yetenekli olduğunuz için sizi okula aldık, insan olduğunuz için mezun ediyoruz’ dediler. Okurken bulaşıkçılık yaptım. Döndüğümde beni ‘Amerika’da okumuşsun’ diye eleştirenler bugün belediyede memur olarak çalışıyor.”
Demek ki neymiş?
“Maximum şöhret” Tolga Çevik’ten alınacak çok ders var...
Kaynak: Uçankuş